U bent hier:

Verpleegafdeling 'Oase' Elim (psychogeriatrische zorg)

Op de verpleegafdeling ‘Oase’ wordt identiteitsgebonden psychogeriatrische zorg verleend. Dit houdt in dat er zorg verleend wordt aan ouderen met een psychogeriatrische aandoening, met als doel de levenskwaliteit van de individuele bewoner in een veilige omgeving te behouden.De identiteit is herkenbaar voor de bewoners: gezamenlijke zang, weeksluiting, pastoraal bezoek en aandacht voor de persoonlijke geloofsbeleving van de bewoner.

De verpleeghuiszorg wordt in samenwerking met het verpleeghuis Norschoten in Barneveld geboden. De functie behandeling wordt vanuit Norschoten ingezet (specialist ouderengeneeskunde en overige disciplines zoals fysiotherapie en diëtist). 

SVRO werkt met het Elektronisch Cliënten Dossier. Hierin is onder andere opgenomen het zorg/leefplan, wat samen met de wettelijk vertegenwoordiger en -indien mogelijk- met de bewoner zelf wordt opgesteld.

Huiskamer en appartement

De bewoners van de Oase wonen kleinschalig. Er is een huiskamer voor 7 en een huiskamer voor 8 persoenen. Bij het kleinschalig wonen is de omgeving en de dagelijkse gang van zaken zoveel mogelijk zoals men het thuis gewend was. De bewoners hebben een eigen eenpersoonskamer die zij zelf huiselijk hebben ingericht met eigen meubelen. Er is een gezamenlijke woonkamer en keuken. Op de gang is er bij de open haard een gezellige zithoek met een orgel waar bijna elke zondag bij wordt gezongen. 

Teams

De bewoners houden de structuur van het dagelijkse huiselijke leven aan, onder begeleiding van een vast team. Dit houdt in dat er naar de individuele behoeften en mogelijkheden gekeken wordt om deel te nemen aan activiteiten. Het team ondersteunt en verpleegt bij de dagelijkse zorg, de kamers worden schoon gehouden en de was wordt verzorgd.

Activiteiten

Aangeboden activiteiten zijn: helpen in het huishouden, met het eten koken en in de tuin. Ook  voor spelletjes en andere ontspanningsactiviteiten zijn er mogelijkheden. Hierbij is de ondersteuning van mantelzorg en vrijwilligers onmisbaar. 

De Oase heeft een eigen binnentuin die door een groenafscheiding is afgezet, zodat de bewoners  vrij in de tuin kunnen wandelen en genieten van de konijnen en volière. In de zomer worden er diverse groentesoorten en fruit gekweekt en door de bewoners gegeten. Dit geeft een groot gevoel van herkenning.

Eén keer per jaar organiseren we samen met de familie een ouderwetse schoonmaakdag.Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning, individueel of met elkaar. De bewoners maken een aantal keer per jaar uitstapjes met elkaar, onder andere naar de Intratuin en het Speelgoedmuseum. 

Mantelzorgers en vrijwilligers

In het kleinschalig wonen spelen de familie en vrienden een belangrijke rol. Een aantal van de familieleden is ook actief in het vrijwilligerswerk op de afdeling in de vorm van het begeleiden bij de maaltijden, het zorgen voor en aanwezig zijn met koffietijd en het doen van spelletjes en activiteiten.