U bent hier:

Welzijn en faciliteiten

Woonzorgcentrum Elim beschikt over diverse faciliteiten en zorg- en welzijnsarrangementen en organiseert regelmatig activiteiten. Zo krijgt u de gelegenheid andere bewoners te ontmoeten. Samen deelnemen aan activiteiten levert een heel waardevolle bijdrage aan wonen in Elim. Ook als bewoner in de wijk kunt u, in overleg met de locatie, deelnemen aan deze activiteiten en/of gebruik maken van de verschillende faciliteiten. 

Activiteiten

In de grote zaal vinden regelmatig activiteiten plaats. U kunt hierbij denken aan de dagopening, een activiteitenmiddag, een zanguitvoering, een creatieve ochtend of een dia-avond. Kleinschalige activiteiten vinden plaats in de Bezige Bij, een gezellige huiskamer. Iedere ochtend (behalve op zondag) is er gelegenheid om samen te komen voor een kopje koffie of thee in de grote zaal. Aansluitend vindt de dagopening plaats. Iedere avond (behalve op zondag) is er een dagsluiting en iedere vrijdag een weeksluiting. Verschillende activiteiten kunt u ook op uw kamer beluisteren. Op vrijdagavond is het mogelijk om gezamenlijk een kopje koffie of thee te drinken in de serre, met uitzicht op de hertenweide.


Bibliotheek

De bibliotheek heeft een ruim assortiment aan boeken, dat regelmatig wordt vervangen. U kunt er terecht op vrijdagmiddag van 14.30 - 15.30 uur. Als u wilt, kunnen de boeken door een vrijwilliger bij u thuis worden bezorgd.

‘Het Bijenkorfje’

In ‘Het Bijenkorfje’ kunt u terecht voor uw dagelijkse boodschappen.Er is tevens een ruim assortiment met onder andere kaarten, speelgoed en cadeauartikelen. Het is mogelijk om uw boodschappen thuis te laten bezorgen door een vrijwilliger. ‘Het Bijenkorfje’ is geopend van maandag tot en met donderdag van 09.30 - 11.30 uur, op vrijdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur en op zaterdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur.

Kapsalon

Dames kunnen dinsdagochtend en woensdag de gehele dag terecht in de kapsalon. Voor een afspraak belt u rechtstreeks met de kapper. Het telefoonnummer krijgt u bij de receptie. Heren worden aan huis geknipt. U kunt bellen voor een afspraak.

Maaltijden

Als bewoner van het verzorgingshuis krijgt u dagelijks een maaltijd aangeboden in uw appartement. Van maandag tot en met donderdag kunt u ook eten in de grote zaal. Regelmatig worden er themamaaltijden georganiseerd, zoals een boerenbuffet of een Chinese maaltijd. Op de eerste donderdag van de maand is er om 17.00 uur een gezamenlijke broodmaaltijd. Deze maaltijden vinden plaats in de grote zaal. Huurders kunnen hier ook gebruik van maken. Op de verpleegafdeling wordt de warme maaltijd in de huiskamers bereid.

Technische dienst

De technische dienst onderhoudt het gebouw. Voor kleine reparaties in huis, kunt u een beroep doen op deze dienst.

Was- en linnendienst

U kunt gebruik maken van de was- en linnendienst. Uw was wordt door een medewerker naar de linnenkamer gebracht en vervolgens verwerkt. Daarna wordt de was weer naar u teruggebracht. De was- en linnenkamer is dagelijks geopend, met uitzondering van de zondag. Voor het wassen van uw kleding betaalt u een eigen bijdrage.

Logeren voor naasten en betrokkenen

In bepaalde situaties is het voor familie en naasten fijn om in de directe omgeving van de cliënt te kunnen zijn. Woonzorgcentrum Elim biedt hiertoe overnachtingsmogelijkheden. Maaltijden kunnen in het restaurant van Elim genuttigd worden. Over logeermogelijkheden en de maaltijdvoorziening worden in gezamenlijkheid afspraken gemaakt. De tarieven voor het logeren en de maaltijdvoorziening vindt u in de tarievenlijst.