U bent hier:

Verpleegafdelingen Maranatha (psychogeriatrische zorg)

Op de verpleegafdelingen wordt identiteitsgebonden psychogeriatrische zorg verleend. Dit houdt in dat er zorg verleend wordt aan ouderen met een psychogeriatrische aandoening, met als doel de levenskwaliteit van de individuele bewoner in een veilige omgeving te behouden.
De verpleegafdelingen van  Maranatha bestaan uit vier kleinschalige woongroepen: Lelie, Roos, Orchidee en Iris. Op elke groep wonen acht bewoners met een psychogeriatrische zorgvraag.Op elke woongroep is een gezellige huiskamer waar bewoners overdag verblijven en waar activiteiten plaatsvinden. Een vertrouwde huiselijke sfeer is belangrijk, waarbij de reformatorische identiteit zichtbaar en merkbaar is, onder andere tijdens de maaltijd waarbij wordt gebeden en gedankt en uit de Bijbel wordt gelezen. Op zondag wordt met elkaar naar de kerkdienst geluisterd. De bewoners kunnen ook in hun eigen appartement naar de kerkdienst luisteren.  
Voor het verlenen van goede zorg die aansluit bij de zorgvraag van de bewoner, wordt een zorgplan opgesteld. Hierin staan de afspraken die zijn gemaakt met de bewoner over de zorg- en dienstverlening. Het zorgplan is onderdeel van het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD).

Appartement

Elke bewoner heeft een eigen zit/slaapkamer met sanitaire voorzieningen. In het appartement staat een hoog-laagbed en een hang- legkast. De bewoner mag de kamer naar eigen smaak inrichten met kleine persoonlijke bezittingen. 

Huiskamer

De huiskamer is ruim opgezet, met een keuken, eethoek en een zitgedeelte. De huiskamer heeft uitzicht op de besloten binnentuin met terras, waar men met mooi weer heerlijk buiten kan verblijven of in de tuin kan werken of wandelen.

Teams

De zorg wordt verleend door een vaste groep medewerkers, die bestaat uit verpleegkundigen, verzorgenden, activiteitenbegeleider en een huishoudelijke hulp.Een team bestaat uit ongeveer 15 medewerkers zodat het zoveel mogelijk bekende gezichten voor de bewoners zijn. In elk team is de EVV-er (Eerst Verantwoordelijk Verzorgende) het aanspreekpunt voor de bewoners en familie. 

Activiteiten

Er worden zowel individuele als groepsactiviteiten aangeboden, dit varieert van samen koken tot bloemschikken, van schilderen tot koper poetsen, van tuinieren tot samen zingen bij het orgel, van bewegingsactivering tot geheugentraining. Daarnaast vinden er regelmatig grotere activiteiten plaats, zoals een huifkartocht, een bootreisje, winkelen of een ritje door de natuur. Er wordt maandelijks een zogenaamde verwen-snoezeldag georganiseerd.

Mantelzorgers en vrijwilligers

In het kleinschalig wonen spelen de familie, vrienden en vrijwilligers een belangrijke rol. Zij helpen bij het ontbijt, koken of bakken, bij huishoudelijke bezigheden, ze lezen een stukje voor, maken een praatje met de bewoner of gaan samen met de bewoner een eindje wandelen.