U bent hier:

Welzijn en faciliteiten

Woonzorgcentrum Maranatha beschikt over diverse faciliteiten en arrangementen en organiseert regelmatig activiteiten. Zo krijgt u de gelegenheid andere bewoners te ontmoeten. Samen deelnemen aan activiteiten levert een heel waardevolle bijdrage aan wonen in Maranatha. Ook als bewoner in de wijk kunt u, in overleg met de locatie, deelnemen aan deze activiteiten en/of gebruik maken van de verschillende faciliteiten.

Activiteiten in Het Dorpshuis

In het Dorpshuis op de begane grond vinden geregeld activiteiten plaats. U kunt hierbij denken aan de dagopening, de weeksluiting, een  activiteitenmiddag, een zanguitvoering, een creatieve ochtend of een dia-avond. Regelmatig is er gelegenheid om gezellig samen te komen voor een kopje koffie of thee. Verschillende activiteiten kunt u ook op uw kamer beluisteren.

Bibliotheek

De bibliotheek heeft een ruim assortiment aan boeken, regelmatig wordt vervangen. U kunt er terecht op woensdagmiddag van 14.00 - 15.30 uur. Als u wilt, kunnen de boeken door een vrijwilliger bij u thuis worden bezorgd.

Fysioruimte

Woonzorgcentrum Maranatha beschikt over een fysioruimte. Enkele dagdelen per week is de fysiotherapeut aanwezig. U kunt rechtstreeks met de fysiotherapeut afspraken maken. Ook als huurder hebt u deze mogelijkheid.

Kapsalon

Woonzorgcentrum Maranatha beschikt over een kapsalon. Dames kunnen woensdagmiddag en donderdagmorgen terecht. Voor een afspraak belt u rechtstreeks met de kapper. Heren kunnen eens in de zes weken, op maandagmiddag, terecht. Daarvoor hoeft u geen afspraak te maken. U kunt even binnenlopen en kijken of er ruimte is.

Maaltijden

Als bewoner van het verzorgingshuis, krijgt u dagelijks een maaltijd aangeboden in Het Dorpshuis.  Regelmatig worden er themamaaltijden georganiseerd, zoals een boerenbuffet of een Chinese maaltijd. Huurders en bezoekers kunnen hier tegen betaling ook gebruik van maken. Indien u niet in staat bent naar het Dorpshuis te komen of liever niet in het Dorpshuis eet, is het mogelijk om de maaltijd bij u op de kamer te serveren. Deze maaltijd wordt bezorgd in een zogeheten drievakschaal. 

Op de verpleegafdeling wordt de warme maaltijd dagelijks in de huiskamer bereid.

Technische dienst

De technische dienst onderhoudt het gebouw. Voor kleine reparaties in huis, kunt u tegen betaling een beroep doen op deze dienst.

Was- en linnendienst

U kunt gebruik maken van de was- en linnendienst. Uw was wordt door een medewerker naar de linnenkamer gebracht en vervolgens verwerkt. Daarna wordt de was weer naar u teruggebracht. De was- en linnenkamer is dagelijks geopend, met uitzondering van de zondag. Voor het wassen van uw kleding betaalt u een eigen bijdrage.

’n Gruttershook

In Het Dorpshuis vindt u de winkel. Hier kunt u terecht voor uw dagelijkse boodschappen. Er is tevens een ruim assortiment met onder andere kaarten, speelgoed en cadeauartikelen. Het is mogelijk om uw boodschappen thuis te laten bezorgen door een vrijwilliger. De winkel is geopend van maandag tot en met zaterdag van 09.30 - 11.30 uur.

Logeren voor naasten en betrokkenen

In bepaalde situaties is het voor familie en naasten fijn om in de directe omgeving van de cliënt te kunnen zijn. Woonzorgcentrum Maranatha biedt hiertoe overnachtingsmogelijkheden. Maaltijden kunnen in het restaurant van Maranatha genuttigd worden. Over logeermogelijkheden en de maaltijdvoorziening worden in gezamenlijkheid afspraken gemaakt. De tarieven voor het logeren en de maaltijdvoorziening vindt u in de tarievenlijst.